Taarten en patisserie

De start van Drip & Janneke

Woehoeee! De laatste maanden ben ik bezig geweest met de start van Drip & Janneke. Afgelopen zomer ben ik gaan nadenken of een eigen bedrijf iets voor mij zou zijn. Ik kreeg steeds meer vragen van vrienden om mij heen of ik taarten voor hun kon maken. Iets wat ik altijd met veel plezier doe. Hier ligt mijn passie. Mooie taarten maken en die vooral heel lekker zijn.

Ik merkte vooral aan mijzelf dat ik toe was aan verandering in werk, een nieuwe uitdaging! Ik ben gaan nadenken over wat zou ik willen doen. Helemaal niks meer met in de bakkerij? Zou ik het dan gaan missen? Wat vind nog meer heel leuk om te doen? Ik heb geen idee, een baan buiten de bakkerij branche zoeken? Waar moet ik in hemelsnaam beginnen met zoeken. Stiekem wist ik ook: “ik wil helemaal niet uit de bakkerij branche”. Daar is het veel te leuk voor! Toen kwam het idee. Waarom niet voor jezelf beginnen? Waaaah maar dat is mega eng. Een eigen bedrijf gaan starten en ik weet niks van ondernemen. Hoe doe ik dat? Waar moet ik allemaal aan denken? Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die weet hoe het is om vanuit niets een bedrijf te starten. Hoe het is om te groeien en als je ergens in gelooft het zeker kan, als je er maar hard genoeg voor werkt en het echt wilt. Kortom een ideale hulplijn voor al mijn vragen en advies over ondernemen!

 

 De naam Drip & Janneke

Nadat ik de keus had gemaakt om mij toch meer bezig te gaan houden met het starten van mijn eigen bedrijf werd er gelijk gebrainstormd over een naam. Ik was er al snel uit dat het origineel moet zijn! Je ziet veel bedrijven met de naam Bakery of iets met Sweet voorbij komen. Dat wil ik dus niet.

Al snel kwam Job (de lieve vriend die hierboven al genoemd werd) met Drip & Janneke. Vooral omdat ik telkens thuis kwam van werk en foto’s liet zien wat ik die dag gemaakt had. Dit waren vooral Drip taarten. Hij zei gelijk: “het moet Drip & Janneke worden!!”  Ik moest er eventjes aan wennen en moest er veel over denken. Is Drip & Janneke wel tijdloos? Niet alleen maar de trend van nu met alle Drip taarten. Maar ik wist eigenlijk al snel dat ik dit wel heel leuk vind. Het is natuurlijk ook een knip oog naar Jip & Janneke.

Met veel plezier en trots kan ik zeggen dat ik een eigen bedrijf heb! Dat ik onwijs uit kijk om te ontdekken wat allemaal bij ondernemen hoort. Maar vooral naar het blij maken van klanten met heerlijke taarten, sweets en chocolade creaties!

 

 

Inspiraties

Vragen? Ik help je graag!

0
Winkelwagen