Taarten en patisserie

Kindertaarten

Vroeger als kind keek ik altijd uit naar mijn eigen verjaardag. Op tijd naar bed dan is het eerder morgen werd er gezegd. De volgende ochtend extra vroeg wakker van de zenuwen, snel naar beneden en de hele woonkamer is versierd met slingers, ballonen en natuurlijk cadeautjes. Maar een verjaardag betekend ook taart! Als het aan mij ligt kan ik dan de hele dag door taart eten. Alleen doe ik dat natuurlijk niet. Als ik op een verjaardag kom en er zijn verschillende soorten taarten wordt de keuze alleen maar moeilijker want het liefst proef ik ze allemaal. 

    Bij kinderverjaardagen zijn taarten met een thema extra leuk. Kinderen worden helemaal blij als ze een taart krijgen met een thema waar ze helemaal weg van zijn. Bij de hele kleintjes is het vooral leuk omdat ze dan vaak voor het eerst kennis maken met een taart en bij de meeste ouders mogen ze zich helemaal laten gaan. Met je eigen taart kliederen, heerlijk toch! Het wordt nog voor je opgeruimd ook. Als volwassen wil je dit niet meer want je mag zelfde de bende opruimen. Vind je het zonde dat de taart word aangevallen door je kindje? Snij een stuk af waar ze mee mogen kliederen en de rest deel je uit voor je gasten. Je kan ook kiezen om een klein taartje apart te laten maken. Dit wordt ook wel cake smash genoemd. Je kind kan zich helemaal uitleven op zijn eigen taartje. Leuke foto’s gegarandeerd!

Bij een kindertaart staat vaak een thema centraal. Dit kan van alles zijn. Dieren, tekenfilms, snoepjes, kleuren, auto’s, tv series, noem maar op. Kleuren en structuren worden hier op aan gepast. Bij een Frozen taart horen blauwe en witte kleuren. Is het voor een meisje kan dit nog gecombineerd worden met roze of paars maar zal je rood of groen gaan gebruiken is heel het effect van het thema frozen weg wat natuurlijk zonde is. Het is leuk om een thema te gebruiken wat herken baar is voor je kind. Dit levert de leukste reacties op. Zo maakte ik een Unicorn taart voor een verjaardag. De taart stond op de tafel vol met cadeautjes maar wat het meeste op viel was toch wel de taart!

Wil je een kindertaart bestellen maar niet zo goed een idee wat? Op Google en Pinterest vind je vaak een hele hoop ideeën voor thema taarten. De voorbeelden gebruik ik altijd als inspiratie zodat je echt een unieke taart krijgt. Zodra het thema is gekozen kan de keuze gemaakt worden welke smaak vulling er in de taart kan. Als ik een top 3 zou moeten maken van smaken voor een kindertaart zou ik gaan voor vanille mousse met aardbeienjam, witte chocolade mousse met frambozenjam of slagroom met verse aardbeien. Dit zijn 3 smaken die een vrij veilige keuze zijn. Ze zijn allemaal zoet en romig waar kinderen snel van houden. Een pure chocolademousse of passievruchtmousse is dan een meer uitgesproken smaak. Houdt je kind daar juist van dan zijn zulke smaken de juiste keuze. Dit is iets om goed over na te denken als je een keuze maakt.

 

 

 

Inspiraties

Vragen? Ik help je graag!

0
Winkelwagen