Taarten en patisserie

Waar moet je aan denken bij een bruidstaart?

Het trouwseizoen is volop aan de gang. Eindelijk kan het weer! Afgelopen twee jaar werden veel bruiloften uitgesteld en worden er dit jaar veel ingehaald. Maar ook zijn er een hoop stellen verloofd en willen graag dit jaar nog trouwen. Bij een bruiloft komt veel kijken. Maar dit is natuurlijk per persoon verschillend. Een groot feest met veel gasten of juist klein houden. Er zijn veel dingen waar je over na moet denken wat je allemaal op jullie trouwdag wilt. Van keuzes maken welke locatie tot kleine persoonlijke details. Maar hoe kom je nu tot de keuze van je bruidstaart? Waar moet je opletten en waar vooral op niet? Hoeveel maanden van tevoren maak je een afspraak? Hoe zorg je ervoor dat jullie unieke taart straks op de bruiloft staat te shinen? Alles wat je moet weten lees je hier.

 

Er zijn zo onwijs veel opties wat je met een bruidstaart kan doen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Belangrijk is om als eerste te selecteren welke stijl je voorkeur naar uit gaat. Wil je een taart met fondant of gaat de voorkeur uit naar crème of Naked cake. Bij fondant wordt de taart bekleed met een dun laagje fondant. Dit geeft vaak een zoete vanillesmaak. Fondant is spierwit van kleur wat een mooi effect geeft als de taart daar helemaal mee bekleed is. Afwisselen met kleur kan ook heel goed bij fondant of juist een marmer effect. Bij een bruidstaart met crème wordt de taart volledige bedekt met crème. In vak termen heet dit maskeren. Sommige noemen het ook wel afsmeren van de taart. Met crème kun je ook verschillende kleuren kiezen maar ook structuren. Helemaal strak of juist strepen. Of je kiest voor een robuuste uitstraling en laat delen van het biscuit zien. Dit wordt Naked cake genoemd. Dan kan er nog een keuze gemaakt worden tussen verse bloemen, handgemaakte bloemen of droog bloemen. Willen jullie geen bloemen? Dan is vers fruit ook een optie. 

Op Google, Instagram en Pinterest is veel inspiratie te vinden. Op Pinterest kan je gemakkelijk zoeken op verschillende zoek termen. Soms helpt het ook om juist je zoek term te vertalen naar het Engels. Dan krijg je weer hele andere voorbeelden of dat het beter aansluit op wat jullie zoeken. Je ziet een hoop voorbeelden voor bij komen in allemaal verschillende kleuren en maten. De bruidstaart kan je matchen met de kleuren van jullie bloemen of kaart. Hebben jullie een thema? Pas de bruidstaart hierop aan. Neem jullie voorbeelden mee naar de afspraak. Zo kan er een unieke taart samengesteld worden aan de hand van deze voorbeelden en wensen. De grote van de bruidstaart hangt af van het aantal personen. Mocht je een taart zien met 5 lagen maar jullie taart wordt 2 of 3 lagen. Dan kan het voorbeeld nog steeds gebruikt worden.

Bestel ongeveer 5 a 6 maanden van tevoren de bruidstaart. Dan heb je vaak ook al een beter idee hoe jullie dag er uit gaat zien. Eerder kan altijd maar mocht je nog geen keuze gemaakt hebben welke bloemen, kleuren of bepaalde details is het lastiger om je bruidstaart hierop aan te passen. Tijdens de afspraak is het tijd om smaken te proeven. Misschien wel het leukste van de hele afspraak! Sommige bruidsparen vinden het lastig om de smaak te bepalen. Dan komen er vaak vragen wat is de meeste gekozen smaak? Zou iedereen dit wel lekker vinden? Kunnen er meerdere smaken in de taart? Mijn advies is kies vooral wat jullie lekker vinden. De bruiloft staat in het teken van jullie. Dus kies vooral je favoriete smaak. Vinden jullie een smaak lekker die iets meer out of the box is maar wil je toch op safe gaan? Kies dan twee smaken. Dan zit je altijd goed!

Belangrijk is dus om goed te weten welke stijl jullie voorkeur is. Dan kan het ontwerp samengesteld worden en staat op jullie bruiloft een unieke bruidstaart te wachten om aangesneden te worden!

 

Inspiraties

Vragen? Ik help je graag!

0
Winkelwagen