Taarten en patisserie

Taart maken samen met Opa!

Vroeger werd er regelmatig in het weekend thuis gebakken. Mijn ouders doen dit af en toe nog, meestal is dit een appeltaart of cake. In het weekend hielp ik dan graag mee om een appeltaart te bakken en vooral ook om op te eten! Heerlijk een versgebakken appeltaart en het liefste nog warm als je hem gaat eten. Mijn eerste slagroomtaart maakte ik met mijn Opa. Hij had bij een bakker geregeld dat we een kapsel bodem konden krijgen die al gebakken was. Dan was het alleen nog maar een kwestie van de taart vullen met slagroom en versieren.
 
 
Een kapsel is de fundering voor je taart. Soms noemen mensen dit ook wel de cake maar dat is het niet. Cake wordt gebakken met boter en kapsel niet. Kapsel bestaat uit bloem, suiker en eieren. Je kan ook een kapsel mix gebruiken deze zijn vaak heel eenvoudig te maken en kan bijna niet fout gaan als je het recept volgt. Kapsel is een stuk luchtiger als cake zo valt een stukje taart niet heel zwaar op de maag.
 
Opa en ik gingen aan de slag met het vullen van de taart. Als eerste werd de kapsel bodem in 3 lagen gesneden en de slagroom opgeklopt. Op iedere laag kapsel ging jam en slagroom. Nu komt het moeilijkste stuk, heel de taart moet netjes gemaskeerd worden met slagroom. Met maskeren van de taart wordt bedoeld het aansmeren. Je wilt dat heel de taart mooi bedekt is met slagroom. Hier moet je toch een handigheid in krijgen en oefening baart kunst. Voor de eerste keer zag het er prima uit en je kan het allemaal nog een beetje verbloemen met de nootjes aan de zijkant en de slagroom boven op. De taart is gevuld en gemaskeerd met slagroom dan is het nu tijd om de zijkant aan te zetten met nootjes. Opa had taart op een snijplank gezet zodat we deze nog makkelijk konden oppakken om de nootjes eromheen te doen. Boven de gootsteen zo wordt het niet een kliederboel en ligt niet heel de keuken vol met nootjes. Slim idee! Alleen wel met het gevolg dat de taart van de snijplank zo de gootsteen in schoof. Oeps! Gelukkig wel recht in de gootsteen zodat deze nog heel was en we hem nog uit de gootsteen konden halen. Even een stress momentje en hard moeten lachen! Toen kon het leukste deel beginnen de taart versieren. De slagroomtaart werd opgespoten met slagroom en versierd met chocolaatjes en fruit. Vol trots de taart mee naar huis om samen op te eten. Mijn eerste slagroomtaart ooit gemaakt door Opa en mij! Helaas heb ik hier geen foto van. Dit was nog in de tijd van een foto toestel met rolletje en zonder smartphones. Een Nokia die niet kapot te krijgen was. Die tijd!
 
 
Het leuke aan Drip & Janneke is dat mijn omgeving er ook enthousiast wordt en trots zijn op wat ik doe en met zelfs ideeën aandragen. Ik kreeg een telefoontje van mijn opa, Janneke ik kan aan taartscheppen komen! Is dat iets voor jou? Die kan je dan gebruiken voor bestellingen. Wow wat een super vet idee! Dus met een volle tas taartscheppen ging ik bij mijn Opa en Oma vandaan. Het logo van Drip & Janneke er in laten graveren en ze zien er super gaaf uit! Gaan jullie trouwen dan krijg je deze taartschep cadeau van mij! Dan hebben jullie een mooie herinnering aan de bruidstaart. Niet trouwen maar toch graag een taartschep? Bestel hem dan nu in webshop!

Inspiraties

Vragen? Ik help je graag!

0
Winkelwagen