Taarten en patisserie

Het spannendste onderdeel van een taart!

Veel mensen worden een beetje kriebelig als ze een taart moeten vervoeren. Wat ik heel goed snap! Want je zou maar hard moeten remmen en je taart vliegt tegen de voorruit (in het ergste geval). Je wilt gewoon niet dat de taart waar jij zo op verheugd hebt en waar ik al mijn liefde en passie in heb gestoken beschadigd thuiskomt. Maar hoe zorg je ervoor dat je taart veilig thuiskomt voor jou feestje? In deze blog geef ik je tips over hoe je het beste een taart kan vervoeren.

Zorg er altijd voor dat de taart recht op de grond staat. Het fijnste vind ik zelf om hem op de grond bij de bijrijdersstoel neer te zetten. Dan kan ik tijdens het auto rijden de taart in de gaten houden of hij niet te veel gaat schuiven. Soms is het handig als je iets naast de taart hebt staan zoals bijvoorbeeld een tas of een doosje. Zo kan de taart niet verschuiven tijdens het auto rijden. De taart op de bijrijdersstoel zetten zou ik nooit doen omdat deze niet recht is. De taart kan dan altijd aan een kant scheef gaan zakken of beschadigen en in het ergste geval schuift de taart tijdens het remmen van de stoel af! Waah nachtmerrie!!

De allerbelangrijkste tip is natuurlijk rijdt voorzichtig. Niet met 80 kilometer per uur de bocht door, rotonde niet in zijn 3 nemen maar rustig terugschakelen en vooral niet te plotseling hard remmen. Waarschijnlijk denkt iedereen dat je rijdt als een bejaarde, maar alles voor het veilig vervoeren van jouw taart!
Bij het vast pakken van de taart zorg ik ervoor dat ik dit altijd met een platte hand ondersteund. Zoals je een dienblad zal vastpakken. Hierdoor hou je de taart ook goed recht. Vind je dit veel te eng? Zorg dan dat je met twee handen de onderkant van de taart goed vastpakt zo kan je de taart goed recht houden. Pak de doos dus altijd aan de onder aan vast. Zo kan je meer de taart sturen of deze recht blijft staan en dat je het gewicht van de taart ondersteund

Vind je het spannend om de taart alleen te vervoeren? Neem gezellig iemand mee. Kan jij focussen op rustig autorijden en je gezelschap de taart in de gaten houden! Taart of sweets op de fiets vervoeren is een dikke afrader. Is het een klein doosje wat je kan vasthouden of in een tasje past zou het kunnen. Maar dan wel met producten die niet te fragiel zijn. Geloof mij ik heb al eens gezien dat mensen een doos gebak of warme appelflappen kwamen ophalen en zo in de fietstas propte of onder de snelbinder!!

Dus grootste tip! Vervoer niks met de fiets alleen met de auto of natuurlijk lopend. Met deze tips moet het helemaal goed komen om jouw taart of sweets veilig te vervoeren!

 

Inspiraties

Vragen? Ik help je graag!

0
Winkelwagen